Tobaksplantor som torkar

Rätt råvaror till vårt snus

Tobaken är hjärtat i snustillverkningen, och den tobak vi använder är noga utvald för att ge just den fylliga och tobakstäta smak som karaktäriserar vårt svenska snus.

Torkad brun tobak

Tobaksblandningarna som skapar vår nordiska karaktär

I vårt snus blandas framför allt tre olika typer av tobak; Rustica som lufttorkas efter skörden, Burley som även den lufttorkas, och Kurnool som både sol- och lufttorkas innan den når vår fabrik Vårgårda Kvarn. Hur tobaksblandningen ser ut beror på vilken smak och karaktär vi söker för respektive snus.

I snusproduktionen används alla delar av tobaksplantan. För att få till de rätta egenskaperna i vårt snus blandas olika delar stjälk och blad. En större andel av vissa tobaksblad kan till exempel innebära högre nikotinhalt i slutprodukten, medan andra tobaksblad bidrar med en mer fyllig smakkaraktär.
Tre röda svenska äpplen

Naturliga råvaror för smaken av nordisk natur

Vi vet att smaken gör skillnad. Därför har vi ett team med professionella smakexperter som utvecklar våra smaker. Dessutom använder vi bara naturliga aromer framtagna av naturliga råvaror.

Med hjälp av våra experter identifierar vi de smakbärande komponenterna i olika råvaror för att kunna forma snusets dofter och smaker i detalj. Så när du känner smaken av en växt eller ett bär under läppen är det för att de naturliga ämnena från just den grödan har plockats in i snuset.
Hand som håller i ett grönt tobaksblad

Den bästa tobaken oavsett årstid

Genom vårt globala leverantörsnätverk får vi tillgång till den allra bästa tobaken oavsett årstid och väderförhållanden. För att en odling ska få leverera tobak till vårt snus, måste den först certifieras utifrån de högt satta krav vad gäller miljö och arbetsförhållanden som vi ställer på alla våra samarbetspartners.

Vår kvalitetsstandard Swedish Quality Snus innebär att snuset alltid smakar som det är tänkt, och att det håller jämn och hög kvalitet.
Prillpapper för snus på ett rullband

En prilla framtagen med kärlek

Majoriteten av vårt snus säljs som portionssnus. Därför har även de små portionspåsar som inkapslar snuset utvecklats med kärlek och ingenjörskonst för att hålla samma klass som våra snusblandningar. Materialet består av cellulosafibrer, som sluts genom press och värme.

Det mjuka materialet är framtaget på ett sätt som gör att aromer och smaker från snuset släpps igenom påsen utan att någon snusblandning förs med ut i munnen. Vi behandlar påsmaterialet som en snusingrediens och granskar det med hårda livsmedelskontroller. Materialet har dessutom certifierats för att möta de höga krav vi ställer på alla våra produkter.
18-års gräns på snus

Denna produkt innehåller nikotin som är ett mycket beroendeframkallande ämne

Är du över 18 år?

Den här sidan innehåller information om tobak- och nikotininnehållande produkter avsedda för personer över 18 år. För besök och inköp måste du vara 18 år eller äldre.

Genom att klicka på “acceptera alla cookies” samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigeringen på webbplatsen, analysera webbplatsens användning.