Snusfabriken

I vår snusfabrik Vårgårda Kvarn upprätthåller vi det stolta svenska tobaksarvet. Inuti de anrika kvarnbyggnaderna produceras idag traditionellt svenskt snus under varumärkena LD.

Det svenska tobaksarvet i ny kostym

Vårgårda är ett samhälle några mil nordost om Göteborg, på västgötaslätten. Snusfabriken Vårgårda Kvarn är inrymd i en fin gammal industribyggnad, vackert belägen vid den porlande Säveån. Den gamla kvarnen för ris och havregryn som blev snusfabrik 2002, är faktiskt ortens äldsta industri som ännu är i bruk, med en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1400-talet.

Vårgårda Kvarn blev det gamla svenska snusmonopolets första seriösa utmanare och idag är tillverkningen som pågår i de gamla tegelhusen toppmodern, med produktion som byggts upp helt från grunden och snillrika maskiner enligt högsta standard. På Nordic Snus fortsätter vi att utmana och numera säljs vårt snus i butiker över hela landet, såväl som på internet.

Vi gillar Vårgårda

Framgångarna för vårt Vårgårdasnus har ända sedan starten lett till att antalet anställda i produktionen hela tiden har ökat. Vårgårda Kvarn har därför med tiden blivit en viktig arbetsgivare i bygden. Idag jobbar ungefär 50 personer i snusfabriken, och varje vecka rullar hundratusentals dosor snus ut genom fabriksportarna.

Så blandar vi vårt snus

Snus innehåller i grunden bara fyra huvudingredienser: Tobak, vatten, salt och aromämnen som varieras från snussort till snussort. Det här i grunden enkla receptet har hållit sig i sekler, med några små förändringar.

Råvaror till snus

På Nordic Snus ser vi till att våra produkter alltid håller högsta kvalitet. Resan börjar redan när vi väljer vår tobak, långt innan det färdiga snuset till slut hamnar i den lilla portionspåsen i en av våra snusdosor. För att nå våra högt satta krav färdas vi runt hela jorden i jakt på rätt råvaror.

Samtliga tobaksprodukter producerade av Nordic Snus är kontrollerade enligt vår standard Swedish Quality Snus.